Café Laurell: Mari Isotalo

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran maalis-huhtikuun taiteilija Kahvila Laurellissa on taidemaalari Mari Isotalo. Hän on syntynyt 1973 Kouvolassa ja asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Isotalo on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulun Kuvataiteen Kankaanpään yksiköstä 2002. Isotalo on osallistunut useisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1999 sekä järjestänyt 17 yksityisnäyttelyä. Mari Isotalo toimii tällä hetkellä Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n sihteerinä ja on myös Taidemaalariliiton sekä Ars-Häme ry:n jäsen. Näyttelyssä on esillä tuoreita, v. 2016-2017 valmistuneita maalauksia.

 

Taiteilija kertoo:

”Teen kuvia elämän pienistä ilmiöistä: vuorovaikutuksesta, mielentiloista ja tunteista, lapsuudesta, kasvamisesta. Alkusysäyksen kuvan tekemiselle voi antaa jokin puhtaasti visuaalinen asia jota pidän kauniina tai kiinnostavana, kuten valo, varjo, väri tai liike. Siirtyessään kankaalle aihe alkaa kuitenkin kasvaa ja saada uudenlaisia merkityksiä. Asiat eivät aina olekaan sitä, miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät.
Haluan vangita maalauksiini välähdyksiä ohikiitävistä hetkistä, kun jotain on juuri tapahtunut tai vasta tapahtumaisillaan. Maalaukseni ovatkin usein kuin pysäytyskuvia elokuvista tai palasia tarinoista, joihin katsoja saa itse rakentaa alkuja, loppuja ja merkityksiä.”

Kuva: Puristava kenkä, öljy ja akryyli kankaalle 2017

 

Näyttely avoinna 1.3.-30.4.2017 Kahvila Laurellissa (Sibeliuksenkatu 7)

ma-ti, to-pe 8.30-18, ke 8.30-20, la 8.30-17, su klo 11-17


HÄMEENLINNAN TAITEILIJASEURA RY